Hur låter hemgjorda fiskpinnar och hemgjorda pommes till middag? Här kommer ett enkelt recept i fish-and-chips-stil som steg-för-steg guidar dig så du lyckas galant med dessa favoriter. Servera med en uppfriskande sallad på anissmakande fänkål, apelsin och kålmix samt senapsaioli. Det här är alltså riktigt gott, om vi får säga det själva!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Apelsin
250
Gråsej
500
Potatis
½
Fänkål
½
Körvel
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Kålmix
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
4
Vitlöksflörter
12
Senap
(Innehåller Senap)
1
Ägg
Sätt ugnen på 220°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis till 0,5 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25- 30 min tills de är gyllene.
Medan pommesen är i ugnen, skär bort apelsinskalet och grovhacka fruktköttet. Skär fänkål [1/2 st, 2 pers] i väldigt tunna skivor. Finhacka körvel [1/2 påse, 2 pers]. Dutta fisken torr med hushållspapper och skär i 2 cm breda bitar.
Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* i den andra. Vänd fisken först i ägg*, sedan i pankon. Pressa lite extra så att paneringen fastnar. Lägg fisken på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisken i 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta och gyllene. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.
Medan fisken steks, blanda apelsin, strimlad salladsmix, fänkål, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Blanda aioli, senap [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och körvel (spara lite till garnering) i en liten skål. TIPS: Tillsätt extra senap om du gillar smaken!
Fördela pommes, panerad sej och fänkålssallad mellan era tallrikar. Servera med senapsaioli vid sidan av.