topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med vitlöksris och stekta grönsaker

Veckans fiskrätt bjuder på innovativa tillagningsmetoder! Vi panerar sej i aiolidressing och panko, och bakar den krispig och gyllene. Underbara tillbehör är väldoftande vitlöksris, stekt broccoli och morot, ljuvlig hemmapicklad gurka och knaprig svart sesammajonnäs!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Fisk
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Morot

250 g

Broccoli

1 st

Gurka

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Ketchup (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)845 kcal
Energi (kJ)3534 kJ
Fett35.3 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater92.2 g
varav socker13.4 g
Protein35.4 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. 

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna skivor, och blanda dem med vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Sätt åt sidan.

Häll av lagen precis innan servering. 

Baka fisk
3

Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

Blanda aioli, ketchup [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt fisk och vänd den till täckt i aiolidressing. 

Tillsätt panko och vänd fisk igen tills täckt. 

Placera fisk i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix från skålen. Ringla över lite olivolja och baka tills krispig och genomstekt, 12-15 min.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Skär broccoli och morot
4

Under tiden, skär broccoli (även stjälken) i mindre bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halva skivor.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli och morot under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuka. Krydda med salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar.

Toppa med stekta grönsaker, pankopanerad sej och picklad gurka.

Ringla över sesammajonnäs.