Veckans fiskrätt bjuder på innovativa tillagningsmetoder! Vi panerar sej i aiolidressing och panko, och bakar den krispig och gyllene. Underbara tillbehör är väldoftande vitlöksris, stekt broccoli och morot, ljuvlig hemmapicklad gurka och knaprig svart sesammajonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Morot
250 g
Broccoli
1 st
Gurka
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ msk
Ketchup (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
1 tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär gurka i tunna skivor, och blanda dem med vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Sätt åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.
Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Blanda aioli, ketchup [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt fisk och vänd den till täckt i aiolidressing.
Tillsätt panko och vänd fisk igen tills täckt.
Placera fisk i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix från skålen. Ringla över lite olivolja och baka tills krispig och genomstekt, 12-15 min.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skär broccoli (även stjälken) i mindre bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halva skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli och morot under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuka. Krydda med salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Lägg upp vitlöksris i skålar.
Toppa med stekta grönsaker, pankopanerad sej och picklad gurka.
Ringla över sesammajonnäs.