Pankopanerad sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med potatismos och rostade grönsaker

Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i panko och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi serverar vår sej med potatismos, rostad tomat och zucchini, och en krämig dilldressing.

Taggar:
Lågkalori
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

500

Bakpotatis

2

Tomat

1

Zucchini

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Dill

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3

Mjölk (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Ägg (steg 4)

1

Vetemjöl (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)604 kcal
Energi (kJ)2529 kJ
Fett20.6 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater69.3 g
varav socker11.6 g
Protein36.7 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar, och koka dem i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör. 

Rosta tomat och zucchini
2

Under tiden, tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk], Mamas favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i 15-25 min, tills mjuka. 

Blanda dillyoghurt
3

Under tiden, finhacka dill [1/2 påse, 2P].

Blanda dill, yoghurt och en nypa salt i en liten skål.

Ställ åt sidan tills servering.

Panera fisk
4

Ta fram 3 djupa tallrikar. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den första.

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös en nypa peppar i den andra. 

Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i den tredje.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar.

Vänd fisk först i vetemjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix. Pressa så panko fastnar.

TIPS (TILL 4P): Lägg över hälften av pankomixen till en ny tallrik, och panera i två omgångar, så blir pankomixen inte så fuktig.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatismos och rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med fisk och dillyoghurt.