Superenkla, läckra recept för varje ögonblick på dagen, inklusive receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer. Pannkaksmjölsblandningen kommer att göra dessa amerikanska pannkakor extra luftiga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Honung
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 st
Äpple
2 msk
Smör till stekning
2 msk
Smör till glaze
5 dl
Vatten till pannkakor
Vispa vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar. Tillsätt extra smör vid behov.
TIPS: Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/ 80 °C (varmluft) tills servering.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Rosta hasselnötter i 2–3 min, tills lätt brynta och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt smör.
Låt smöret smälta och tillsätt äpple och honung. Stek i 3–4 min, eller tills äppelbitarna har mjuknat något.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Lägg upp pannkakor på tallrikar.
Toppa med yoghurt och äpple- och smörsås.
Strö över hasselnötter.