Vem kan säga nej till kyckling, rostad potatis och grönsaker, och en fantastisk pepparsås? Vi rostar potatis, rödlök, morot och paprika som vi har kryddat med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Medelhavsdröm. Samtidigt steker vi kyckling till perfektion og lagar en ljuvlig pepparsås med grädde och persilja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
4 g
Medelhavets Pärla
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Sätt ugnen på 240 °C/220 °C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar
Skär paprika i x cm tunna skivor.
Finhacka persilja.
Placera potatis, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, tills genomstekt.
Lägg över till en tallrik och håll varm.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kycklingen vilar, hetta upp stekpannan på medellåg värme.
Tillsätt vatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong och krydda med en generös nypa peppar. Tillsätt eventuell sky från kycklingen, och sjud tills genomvarmt, 2–3 min.
Rör i persilja och salt.
Lägg upp kyckling och rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med krämig persiljesås.