Samla familjen runt matbordet och bjud på en rätt som alla kommer att gilla. Vi bryner mör kycklinginnerfilé och gör en smakrik sås med vitlök, soja och sweet chilisås att skeda över den och vårt fluffiga ingefärsris. Syrlig lime får smaksätta vår krämiga coleslaw med morot, kålmix och asiatisk majonnäs som vi serverar som tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
1 st
Morot
½ st
Lime
280 g
Kycklinginnerfilé
150 g
Kålmix
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Jasminris
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 1)
Riv ingefära (oskalad) fint.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt och Ginger Ninja.
Stek i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda en skvätt limesaft, majonnäs, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Tillsätt morot och kålmix och blanda väl.
Blanda vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.
Tillsätt vitlök, sojasås, sweet chilisås, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa salt i stekpannan och rör runt.
Tillsätt mjölblandning under omrörning och sjud i 3–4 min, eller tills sås bubblar och har tjocknat.
Vänd ner kyckling i sås.
Lägg upp ris, coleslaw och kyckling på tallrikar.
Toppa kyckling med sås.