topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt lax

Pannstekt lax

med senapssås och pestopotatis

Lax går snabbt och lätt att laga – perfekt när du vill njuta av en god middag, men inte orkar stå i köket hela kvällen! Vår variant toppas med senapssås och serveras med en härlig ljummen potatissallad smaksatt med schalottenlök och persiljepesto.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Snabb
Allergener:
Mjölk
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Citron

1 st

Schalottenlök

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Olja till pesto

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till sås

3 msk

Mjölk till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3624 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett60.5 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater42.4 g
varav socker9 g
Protein35.9 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skölj rucola.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Skär citron i klyftor.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda schalottenlök och salt i en liten skål.

Laga pesto
3

Blanda persilja, vitlök, finriven ost, en skvätt citronsaft och olivolja i en liten skål.

Stek lax
4

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Torka lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek lax med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över lax åt sidan på en tallrik. Torka inte ur pannan.

TIPS: Laxen är klar när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga sås
5

Smält smör i stekpannan på medelvärme.

Tillsätt honung- och senapsdressing, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde och mjölk. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen är varm.

Rör ner persiljepesto, schalottenlök och rucola i kastrullen med potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp lax och pestopotatis på tallrikar.

Toppa lax med sås.