Låt oss laga lax! I kväll kryddar vi denna förstklassiga fisk med citronpeppar och serverar den stekt med ugnsbakade rotfrukter som vi blandar med färsk rucola och toppar med rostade solroskärnor. Men det som gör denna middag till något extra är den underbara avokadocreman med lime och gräddfil som vi serverar som tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
1 st
Lime
2 st
Morot
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
300 g
Potatis
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Rödbeta
40 g
Rucola
2 g
Citronpeppar
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till guacamole
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Halvera lime.
Placera avokado, limesaft, gräddfil, salt och en nypa peppar i en tillbringare. Mixa med en stavmixer tills slätt.
TIPS: Om du inte har en stavmixer mosar du avokadon med de andra ingredienserna.
Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme.
Rosta solroskärnor i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med citronpeppar och salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, skölj rucola.
Vänd färdiga rotfrukter med rucola.
Lägg upp rotfrukter, rucola och lax på tallrikar.
Servera med en klick avokadocrema.