Pannstekt lax och knaprig pinjenötsslaw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pannstekt lax och knaprig pinjenötsslaw

med smörig dillpotatis och vitlöksgräddfil

Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Dill

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Äpple

½ st

Fänkål

1 st

Citron

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3229 kJ
Energi (kcal)772 kcal
Fett49.2 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater47.3 g
varav socker12.7 g
Protein33.1 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Tillsätt smör och sätt åt sidan under lock.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, gräddlik, salt och en nypa peppar i en liten skål.

3

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera fänkål och använd en potatisskalare för att skala den på längden. Finhacka innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken.

Halvera citron.

Finhacka dill.

5

Blanda äpple, fänkål, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd potatis med smör och dill och låt smör smälta. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Lägg upp potatis, lax och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med pinjenötter och servera med en klick gräddfil.