topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt laxfilé

Pannstekt laxfilé

med quinoa- och broccolisallad

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Laxfilé

100

Quinoa

Grönsaksbuljong

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

250

Broccoli

1

Citron

4

Dukkah-njuta

150

Crème fraiche

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g

Instruktioner

1

VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. Häll quinoa, vatten* [300 ml | 600 ml] och grönsaksbuljong i en kastrull och koka upp under lock. Sänk värmen och låt sjuda i 8-10 min utan lock. Häll av och för sedan tillbaka quinoan i kastrullen. Sätt på ett lock för att behålla värmen.

2

Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Skär broccoli i mindre buketter. Halvera citron. Dela ena halvan i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, vitlök, broccoli och dukkah i 3-4 min. Lägg grönsakerna i en stor bunke och sätt åt sidan.

4

Hetta upp en ny skvätt olja* på hög värme i samma stekpanna. Stek laxen med skinnet nedåt i ca 2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sänk till medelvärme och fortsätt steka 4-5 min. Vänd fisken när 2 min återstår. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Tillsätt den färdigkokta quinoan till broccolin och blanda väl. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela quinoasalladen och laxen mellan era tallrikar. Toppa med en klick crème fraiche och servera med citronklyftor vid sidan av.