Pannstekt medelhavskyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt medelhavskyckling

Pannstekt medelhavskyckling

med tabbouleh och mild yoghurtdressing

Välkommen till medelhavsfest! Har ni tröttnat på traditionella sätt att servera kyckling, så kommer räddningen här! När kycklingen steks med kryddor inspirerade av medelhavet är det lätt att drömma sig bort till varma länder. Brukar ni servera potatis till kycklingen? Inte ikväll! Istället blandar vi ihop den vackraste tabbouleh med bulgur med bett, gurka och rödlök. En mild och krämig dressing som tillbehör kommer att älskas av stora och små!

Taggar:
Barnvänlig
<650 kcal 2P-baserat
Max 50g kolhydrater
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Selleri
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till bulgur

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2492 kJ
Energi (kcal)595 kcal
Fett27.1 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater38.8 g
varav socker6.7 g
Protein43.7 g
Salt3 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och låt det koka upp.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med Medelhavets Pärla och en nypa salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 5–6 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Medan kyckling steks, finhacka rödlök, gurka och persilja.

Halvera körsbärstomater.

Skär citron i klyftor.

Förbered tabbouleh
4

Blanda bulgur, tomater, gurka, rödlök och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda dressing
5

Blanda yoghurt, aioli och persilja i en skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh på tallrikar.

Toppa med kyckling och en klick yoghurtdressing.

Servera med resterande citronklyftor att pressa över rätten.