Oj, är det redan helg? Vad ska vi bjuda på i kväll? Inga problem – vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på en dryg halvtimme. Vad sägs om mör rumpstek med krispiga rosmarinspommes? Som tillbehör serverar vi vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök och en krämig pepparsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 g
Grovmalen svartpeppar
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
300 g
Rumpstek
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rosmarin
1 st
Rödlök
1 st
Morot
200 g
Broccolini
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Plocka och finhacka rosmarinsblad.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med rosmarin, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och spröda.
Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini, morot och rödlök i 5–6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min, eller tills väldoftande. Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en skål med lock.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medellåg värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Fräs grovmalen svartpeppar i 20–30 sek. Tillsätt vatten och skrapa upp bitar som fastnat i botten av pannan.
Rör ner matlagningsgrädde, kycklingbuljong och salt. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat. Tillsätt eventuell extra sky från foliepaketet.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar.
Ringla pepparsås över köttet.