Pannstekt rumpstek och pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt rumpstek och pepparsås

Pannstekt rumpstek och pepparsås

med stekta grönsaker och rosmarinspommes

Oj, är det redan helg? Vad ska vi bjuda på i kväll? Inga problem – vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på en dryg halvtimme. Vad sägs om mör rumpstek med krispiga rosmarinspommes? Som tillbehör serverar vi vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök och en krämig pepparsås.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Grovmalen svartpeppar

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

1 st

Rödlök

1 st

Morot

200 g

Broccolini

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4686 kJ
Energi (kcal)1120 kcal
Fett20.3 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater65.1 g
varav socker15.2 g
Protein42.4 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Plocka och finhacka rosmarinsblad.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med rosmarin, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och spröda.

Förbered grönsaker
2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini, morot och rödlök i 5–6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min, eller tills väldoftande. Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en skål med lock.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga sås
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medellåg värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Fräs grovmalen svartpeppar i 20–30 sek. Tillsätt vatten och skrapa upp bitar som fastnat i botten av pannan.

Rör ner matlagningsgrädde, kycklingbuljong och salt. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat. Tillsätt eventuell extra sky från foliepaketet.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar.

Ringla pepparsås över köttet.