Pannstekt rumpstek och pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt rumpstek och pepparsås

Pannstekt rumpstek och pepparsås

med grönsaker och rosmarinspommes

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta i kväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt rumpstek med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

200 g

Broccolini

2 g

Grovmalen svartpeppar

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

1 st

Rödlök

1 st

Morot

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

¾ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4686 kJ
Energi (kcal)1120 kcal
Fett20.3 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater65.1 g
varav socker15.2 g
Protein42.4 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga rosmarinspommes
1

Värm ugnen till 240°/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Plocka och finhacka blad från rosmarin [1/2 st, 2P].

Blanda pommes med rosmarin, olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och spröda.  

Förbered grönsaker
2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini, morot och rödlök under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Lägg över till en skål med lock.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningsprocessen.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. 

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt. 

Koka sås
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medellåg värme (behåll eventuell sky) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.

Fräs grovmalen svartpeppar i 20-30 sek. Tillsätt en skvätt vatten och skrapa bitar som fastnat i botten av pannan. 

Tillsätt sedan matlagningsgrädde, kycklingbuljong och en nypa salt. Koka i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat. Tillsätt eventuellt extra sky från foliepaketet.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock. 

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar.

Ringla pepparsås över köttet.