topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej

Pannstekt sej

med senapssås och spenatmos

Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi steker sej tillsammans med en ljuvlig senapssås. Kvällens potatis består av krämigt potatismos blandat med spenat som ger en vacker färg och extra god smak. En fräsch sallad med morot, kål och oregano fulländar kvällens meny.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

500

Bakpotatis

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Vitlöksklyfta

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

75

Förskuren spetskål

½

Torkad oregano

1

Morot

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Mjölk (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

½

Vatten (steg 3)

¼

Socker (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)531 kcal
Energi (kJ)2221 kJ
Fett22.2 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater54.9 g
varav socker9.8 g
Protein29.8 g
Salt9.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis. Skala vitlök. 

Koka potatis och vitlök i 11-13 min, tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj spenat.

Riv morot (oskalad) grovt. 

Gör kålsallad
3

Blanda morot, kål [1/2 paket, 2P], oregano [1/2 paket, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. 

Blanda mornaysås, senap, vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en generös nypa salt och peppar i en liten skål.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2-3 min på en sida.

Tillsätt senapssås
5

Sänk til medelvärme, vänd fisk och häll över senapssås. 

Sjud i 2-3 min, tills såsen är varm och fisk är genomstekt.

Under tiden, rör ner spenat i kastrullen med potatismos. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, spenatmos och kålsallad på tallrikar. 

Ringla senapssås på fisken.