topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej

Pannstekt sej

med krämig gräslökssås och potatisstomp

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och mosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Taggar:
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

1 st

Citron

75 g

Haricots verts

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2384 kJ
Energi (kcal)570 kcal
Fett24.7 g
varav mättat10 g
Kolhydrater57.5 g
varav socker10.4 g
Protein30.6 g
Salt5 g

Instruktioner

Gör potatisstomp
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, ansa haricots verts.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Skär citron i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och zucchini i 4–5 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar. Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Blanda gräslökssås
4

Under tiden, blanda matlagningsgrädde, gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.

Stek fisk
5

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Torka ur stekpannan som användes till grönsaker och hetta upp olivolja på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.

Stek i ytterligare 3–4 min, tills genomstekt. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.

Ringla gräslökssås över fisken.

Servera med citronklyftor.