Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och mosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Zucchini
1 st
Citron
75 g
Haricots verts
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, ansa haricots verts.
Skär zucchini i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gräslök.
Skär citron i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och zucchini i 4–5 min, tills mjuka.
Tillsätt vitlök, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar. Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Under tiden, blanda matlagningsgrädde, gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Torka ur stekpannan som användes till grönsaker och hetta upp olivolja på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.
Stek i ytterligare 3–4 min, tills genomstekt. Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.
Ringla gräslökssås över fisken.
Servera med citronklyftor.