Kvällens fiskrätt får en härlig mexikansk twist. Vi steker sej och vänder den i enchiladasås med tomat och cajunkryddor innan vi serverar den med vitlöksdoftande jasminris. Vi svänger också ihop en fräsch sallad med stekt majs, morot och färsk persilja, och så är middagen redo att avnjutas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Vitlöksklyfta
1 burk
Majs
1 st
Morot
1 portionspåse
Koriander
2 st
Tomat
1 st
Rödlök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Socker till sås
Finhacka (eller pressa) vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.Tillsätt vatten och koka upp.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Lägg över i en medelstor skål.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka persilja.
Rör ner morot, persilja, olivolja, salt och en nypa peppar i skålen med majs. Ställ åt sidan.
Grovhacka tomat.
Blanda enchiladasås, tomat, Ay cajun-ba, vatten och en generös nypa peppar i en medelstor skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Tillsätt enchiladasås och stek i ytterligare 1 min, eller tills sås tjocknar något.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp ris, sallad och fisk på tallrikar.
Skeda enchiladasås över fisk.