Fångade den lockande recepttiteln ditt intresse? Vi hoppas vår goda fiskrätt har fått dig på kroken – i kväll bjuder vi nämligen på ett hav av smaker! Nej, nu får det räcka med dåliga ordvitsar – det är dags att laga mat! Vi steker sej och serverar den i en krämig basilikasås med kokt, smörslungad potatis. Kvällens sallad med morot, kålmix och apelsindressing är en riktig vitaminbomb och vi toppar middagen med pumpakärnor som pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
1 st
Morot
150 g
Kålmix
1 st
Apelsin
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
1 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet från potatis och vänd dem med smör [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, halvera apelsin.
Blanda apelsinsaft [2 msk | 4 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Riv morot (oskalad) grovt.
Vänd ner morot och kålmix i skålen med apelsindressing. Ställ åt sidan.
Finhacka basilikablad.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.
Vänd fisk och tillsätt matlagningsgrädde, basilika, grönsaksbuljong, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås har tjocknat något.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatis, fisk och sallad på tallrikar.
Toppa fisk med resterande sås.
Garnera med pumpakärnor.