Kycklingnuggets brukar vara en favorit bland familjens yngsta medlemmar, och vår panerade kyckling är en ännu godare variant som går hem hos både barn och vuxna. Vi tillsätter parmesan i pankopaneringen för extra smak och steker kycklingen gyllene och krispig medan vi rostar klyftpotatis och broccoli och sedan vänder dem med rucola och honungs- och senapsdressing. En klick krämig aioli blir pricken över i:et.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
125 g
Broccoli
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda panko och riven ost i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Skölj rucola.
Skär broccoli i små buketter och stjälken i 2 cm stora bitar (skala stjälken vid behov).
Tillsätt broccoli på plåten med potatis när det återstår ca 12 min av potatisens tillagningstid. Blanda med olivolja, salt och peppar och rosta i 10–12 min, eller tills broccoli är mjuk.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. (Använd två pannor eller stek i omgångar för 4P.) Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Ta ut plåten med färdigrostad potatis och broccoli från ugnen och vänd med rucola och honungs- och senapsdressing.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Hoppa över rucola i barnens portioner om de inte gillar det.
Lägg upp panerad kyckling, potatis och grönsaker på tallrikar.
Servera med en klick aioli.