topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peanut chicken salad

Peanut chicken salad

med vitlöks-vildris och gurkdressing

Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden. Vildrissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till. Som extra tillbehör får du en gurkdressing och mynta.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Vitlöksflörter

280 g

Kycklinginnerfilé

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Kålrabbi, vit

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3482 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett35.7 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker9.5 g
Protein43.8 g
Salt3.7 g

Instruktioner

1

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök i 1 min.

Tillsätt vildris, vatten och salt och koka upp. Låt koka under lock på låg värme i 15 min.

Ta kastrullen av värmen och låt vila tills riset är mjukt och vattnet är absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kyckling
2

Finhacka jordnötter.

Skär lök i tunna skivor.

Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar i en skål. Tillsätt kyckling och blanda.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 1-2 min per sida.

Tillsätt lök och stek i ytterligare 5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda gurkdressing
4

Riv hälften av gurkan och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka resten av gurkan.

Finhacka mynta.

Blanda riven gurka, olivolja, en nypa salt och peppar i en skål.

Blanda rissallad
5

Blanda spetskål och salt i en medelstor skål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing, och blanda väl.

Servera
6

Servera rissallad i djupa tallrikar. Toppa med kyckling.

Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.