Nudelwok är en klassisk take away-rätt, men går snabbt och enkelt att svänga ihop hemma i ditt eget kök. I denna vegetariska version använder vi udonnudlar, en lite tjockare nudeltyp med urspung i Japan. Nudlarna får sällskap av vegostrimlor och massor av härliga grönsaker som steks krispiga och smaksätts med vitlök, chili flakes och sataysås. Till sist toppar vi med både salladslök och rostad lök – varför nöja sig med bara en sort?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
½ st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller Soja)
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
½ g
Chiliflakes
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 msk
Mjöl till vegoprotein
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 dl
Sparat nudelvatten
½ msk
Olja till nudlar
Blanda vegostrimlor, mjöl, Ga-Laksa och salt i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegostrimlor i 3–4 min, eller tills brynta.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär lök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka pak choi.
Skär lime i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Blanda sataysås, sojasås och ingefärspasta i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och morot i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, pak choi och chili flakes och stek i 30 sek.
Tillsätt vegostrimlor, budlar och satayblandning och hälften av kokvattnet till stekpannan. Rör om och sjud i 2–3 min.
TIPS: Tillsätt resterande kokvatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med salladslök, rostad lök och en skvätt limesaft.