topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pecorinokyckling

Pecorinokyckling

med krispiga potatisskivor och kålsallad

The best part of this Baked Chicken Parmesan is the layer of crispy cheese on top! Each bite is juicy, salty and cheesy. Served with crispy potatoes and garlicky green beans, dinner tonight is simple and refined!

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Mjöl

Kycklingbröstfilé

500

Potatis

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Krossade tomater

20

Pecorino Romano ost

200

Spetskål

1

Äpple

½

Citron

12.5

Honung

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)110 kcal
Energi (kJ)461 kJ
Fett2.77 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater16.21 g
varav socker5.3 g
Protein4.82 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva potatis tunt. Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda potatisskivorna ordentligt och sprid dem jämnt på plåten. Rosta på den lägsta hyllan i ugnen tills de är gyllenbruna, 25-30 min.

2

Vispa ägg* i en skål. Blanda panko, vetemjöl [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt* i en djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna först i ägg* och sedan i pankomixen tills de är helt täckta. TIPS: Banka kycklingfiléerna med en stekpanna mellan två bakplåtspapper för att jämna ut tjockleken. 

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. När pannan är uppvärmd kan du täcka basen med olja*. Stek sedan kycklingfiléerna tills gyllenbruna, 2-3 min per sida. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan. VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i ugnen. 

4

Häll i krossade tomater [1/2 burk, 2 pers] i en ugnsform och krydda med salt* och peppar*. Placera kycklingfiléerna ovanpå såsen. Riv pecorino och strö den ovanpå kycklingen. Baka i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt och osten gyllenbrun, 12-14 min. VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS IN REMPS

5

Finhacka spetskål [1/2 st, 2 pers]. Tärna äpple i små bitar. Placera spetskål och äpple i en stor salladsskål. Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers], honung [1/2 paket, 2 pers], en skvätt olivolja* och en nypa salt* till en dressing. Häll dressingen över kålsalladen och blanda ordentligt.

6

Servera pecorinokycklingen tillsammans med tomatsås, rostade potatisskivor och kålsallad.