Stekt piri-piri-kyckling och majssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Stekt piri-piri-kyckling och majssallad

Stekt piri-piri-kyckling och majssallad

med vitlöks- och yoghurtsås och jasminris

Piri-piri är en kryddig portugisisk chilisås som passar perfekt som smaksättare i kvällens kycklingrätt. Vi steker kycklingen och serverar den på en bädd av jasminris med majs- och tomatsallad och en svalkande yoghurtsås som kontrast till chilin.

Taggar:
Stark
Allergener:
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Citron

1 st

Rödlök

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

4 g

Rökt paprikapulver

1 g

Chiliflakes

150 g

Jasminris

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

½ burk

Majs

1 portionspåse

Koriander

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2910 kJ
Energi (kcal)696 kcal
Fett22.3 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater78 g
varav socker10 g
Protein44.1 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Rör ner olivolja.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda piri-piri-sås
2

Under tiden, halvera citron.

Finhacka rödlök.

Blanda en generös skvätt citronsaft, rödlök, olivolja, worcestershiresås, rökt paprikapulver, chiliflakes, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och täck med piri-piri-sås. Tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Grovhacka tomat och koriander.

Blanda majs, tomat, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Blanda yoghurtsås
5

Riv eller pressa vitlök fint.

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Skär kyckling i strimlor.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i skålar och toppa ris med kyckling.

Skeda över eventuellt resterande piri-piri-sås från plåten och servera yoghurtsås i en skål vid sidan av.