Pistagepanerat lamm och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistagepanerat lamm och rödvinssås

Pistagepanerat lamm och rödvinssås

med timjanrostade morötter och haricots verts

Ikväll lagar vi perfekt festmat - underbart lamm som först steks, och sen rostas färdig i ugnen med ett täcke av vitlök och hackade pistagenötter. Lamm får sällskap i ugnen av timjankryddade regnbågsmorötter och haricots verts, som rostas till perfektion! Vi serverar lamm och grönsaker med kokt potatis och en härlig rödvinssås med vitlök och timjan.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammstek

400 g

Småpotatis

2 st

Morot

1 st

Morot

150 g

Haricots verts

1 portionspåse

Timjan

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

15 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)954 kcal
Energi (kJ)3990 kJ
Fett69.5 g
varav mättat28.8 g
Kolhydrater49.7 g
varav socker14 g
Protein30.6 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta lamm
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Ta fram lamm så det blir rumstempererat. Skär fettsidan i ett 1 cm djupt zickzackmönster, och krydda med salt. 

Placera köttet med fettsidan ner i en torr stekpanna. Stek oavbrutet på medelvärme tills gyllene, 8-9 min. 

Höj till hög värme och bryn köttet på alla sidor i 30 sek. Lägg över det till en ugnsform med fettsidan upp, och rosta i ugnen i 10 min.

Koka potatis
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar, och sätt åt sidan under lock. 

Rosta grönsaker
3

Medan potatis kokar, halvera morot (oskalad) och ansa haricots verts. Plocka timjanblad. 

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst kvisten för att lossa bladen. 

Placera morot ena sidan av en plåt med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, hälften av timjan, en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 10-15 min tills mör, 10-15 min.

Placera haricots verts på andra sidan plåten efter 10-15 min. Ringla över olivolja, och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i 8-10 min till.

Gör pistagetäcke
4

Finhacka vitlök och pistagenötter. 

Blanda pistagenötter och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] på en tallrik. 

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk] och hälften av vitlöken i en skål. 

Vänd först rostat lamm i vitlöksoljan och vänd det sedan i pistagenötterna tills täckt. Lägg över det till plåten igen med fettsidan upp, och rosta i ytterligare 5 min.

Laga rödvinssås
5

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] på medelhög värme i samma stekpanna som innan. 

Tillsätt resterande vitlök och stek i 1-2 min, eller tills väldoftande. 

Tillsätt resterande timjan, smör [1 msk | 2 msk], rödvinssås, vatten [1/4 dl | 1/2 dl], salt [1/4 tsk | ½ tsk] och peppar. Sjud i 2-3 min.

Servera
6

Skär lamm i tunna skivor. 

Lägg upp potatis, morot, haricots verts och lamm på tallrikar. 

Strö resterande pistagenötter från ugnformen över köttet. 

Ringla sås över potatis och kött.