Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Trött på tråkiga matlådor? Med det här receptet fixar du en god och enkel lunch på bara en kvart. Vi steker kycklinginnerfilé i cajunkryddor och vänder färdig salladsmix i en krämig ranchdressing på gräddfil, majonnäs och vitlök. Sedan serverar vi kyckling och sallad i varma pitabröd, och så är maten klar!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Strimlad salladsmix
280 g
Kycklinginnerfilé
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 ºC/220 °C (varmluft).
Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.
Under tiden, blanda Ay Cajun-ba, olivolja [1 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Vänd kyckling i blandningen.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk]. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner salladsmix i dressingen.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med sallad och kyckling.