Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Gurka
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
5
Sesamfrön
2
Morot
200
Champinjoner
1
Rödlök
1
Chiliflakes
1
Koriander
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
25
Vitvinsvinäger
1
Ekologisk lime
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
2
Ägg (steg 5)
Socker (steg 3)
3
Vatten (steg 3)
3
Vatten (steg 1)
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kvarta svamp. Riv oskalad morot. Skiva rödlök tunt. Riv limezest och dela lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.
Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk | 6 msk], en nypa socker* och salt* i en skål. Rör om och ställ åt sidan. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i ytterligare en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, morot och resterande rödlök i 4-5 min. Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], limezest, en nypa chili flakes och en skvätt limejuice. Krydda med en generös nypa peppar* och låt koka i 1 min. Lägg sedan över i en skål och täck över för att behålla värmen.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och strö över en nypa sesamfrön. Stek i 3-4 min och krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll av lagen från rödlöken.
Fördela vitlöks- och ingefärsris mellan era tallrikar. Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg. Ringla över dressing. Garnera med koriander och resterande sesamfrön. Servera med limeklyftor.