.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
75
Gräddfil
½
Röd chili
1
Morot
1
Majs
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Zucchini
4
Grönsaksbuljong
20
Tranbär
1
Bladpersilja
1
Röd paprika
½
Vitlöksklyfta
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Kärna ur paprika och skiva den tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers]. Skär de marinerade kycklingfiléerna i mindre bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg paprika, zucchini och kycklingbitarna var för sig på plåten. Ringla olja* över grönsakerna. Krydda både kyckling och grönsaker med en nypa salt* och peppar*. Tillaga i ugnen, 10-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Häll det kokande vattnet* [250 ml | 550 ml] i en skål tillsammans med tranbär, grönsaksbuljong och couscous. Blanda runt väl, täck med ett lock eller tallrik och låt stå i ca 5 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel innan servering.
Skala och riv morot i långa remsor. Häll av majsen i en sil. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].
Pressa vitlök. Finhacka persilja. Blanda gräddfil med vitlök, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fördela couscousen mellan era skålar. Arrangera grönsakerna och kycklingbitarna ovanpå i varsitt hörn. Ringla över dressing, och garnera med persilja och chili (starkt)!