Poké bowl med kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poké bowl med kallrökt lax

Poké bowl med kallrökt lax

med jasminris och mango- och chilisalsa

Poké bowl är en rätt som har blivit omåttlig populär de senaste åren, och vi förstår varför! Den klassiska versionen har sitt ursprung i Hawaii, består av en bas av ris och toppas med rå fisk. I vår variant använder vi jasminris och kallrökt lax och toppar även vår bowl med en het och färgglad mangosalsa med chiliflakes, gurka, jordnötter och limesaft, skivad avokado och srirachamajonnäs.

Allergener:
Jordnötter
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Avokado

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Gurka

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

½ g

Chiliflakes

½ st

Mango

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3232 kJ
Energi (kcal)773 kcal
Fett39.1 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater80.3 g
varav socker14.9 g
Protein21.4 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered mango
2

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten.

Tärna i 2 cm stora bitar.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka gurka.

Halvera lime.

Gör salsa
4

Blanda mango, gurka, jordnötter, chiliflakes, limesaft och salt i en stor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered avokado
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor.

Krydda med en nypa salt.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med mangosalsa, avokado och kallrökt lax.

Servera med en klick srirachamajonnäs.