Poké bowl med kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poké bowl med kallrökt lax

Poké bowl med kallrökt lax

med jasminris och mango- och chilisalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Poké bowl är en rätt som har blivit omåttlig populär de senaste åren, och vi förstår varför! Den klassiska versionen har sitt ursprung i Hawaii, består av en bas av ris och toppas med rå fisk. I vår variant använder vi jasminris och kallrökt lax och toppar även vår bowl med en het och färgglad mangosalsa med chiliflakes, gurka, jordnötter och limesaft, skivad avokado och srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Jordnötter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

150 g

Jasminris

½ st

Mango

1 st

Avokado

1 st

Gurka

½ g

Chiliflakes

½ st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3251 kJ
Energi (kcal)777 kcal
Fett40.1 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater76.8 g
varav socker15 g
Protein21.4 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered mango
2

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka gurka.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Gör salsa
4

Blanda mango, gurka, jordnötter, chiliflakes [1/2 paket, 2P], limesaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered avokado
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Krydda med en nypa salt.

Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. 

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med mangosalsa, avokado och kallrökt lax.

Servera med en klick srirachamajonnäs.