Poke bowl på vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl på vegostrimlor

Poke bowl på vegostrimlor

med mango, gurka och vitlöksris

Poke bowl härstammar från början från Hawaii och görs på rå fisk. Här har vi tillåtit oss att laga en grönare variant med vegokebab som vi bryner och vänder i en härlig sås med soja, lime och honung- och ingefärsdressing. Resten av komponenterna är lite mer traditionella – aromatiskt vitlöksris i botten och sedan färsk frukt och grönt i form av mango, gurka och morot som får sällskap av ponzudressing. Dagens topping blir srirachamajonnäs, mynta, koriander och jordnötter.

Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Senap
Ägg
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

1 st

Mango

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ msk

Mjöl till sås

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3993 kJ
Energi (kcal)954 kcal
Fett48.3 g
varav mättat55.1 g
Kolhydrater101.3 g
varav socker31.4 g
Protein27.3 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda sås
2

Under tiden, skär lime i klyftor.

Blanda sojasås, mjöl, vatten, honung- och ingefärsdressing, socker och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skär gurka i skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär mango
4

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Stek vegokebab
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab i 3-4 min, rör om då och då.

Ta av från värme och rör ner sås.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med vegokebab, morot, gurka och mango.

Ringla ponzudressing över grönsakerna.

Servera med en klick srirachamajonnäs och resterande limeklyftor.

Toppa med rivna mynta- och korianderblad och jordnötter.