En rik potatissallad med zucchini, rädisor och rödlök, som får extra god smak av den härliga dill- och senapsdressingen. Den här suveräna salladen toppar du med rökt lax och rostade pumpafrön som gör rätten fulländad. Perfekt att servera till lunch en solig dag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12
Senap
(Innehåller Senap)
1
Pumpakärnor
100
Kallrökt lax
1
Dill
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
125
Rädisor
1
Ekologisk citron
½
Rödlök
500
Potatis
1
Zucchini
Smör (steg 1)
Tärna potatis i 2 cm stora bitar. Lägg potatis i en kastrull med kallt saltat vatten* och koka upp. Koka potatis i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen med en klick smör*. Krydda med en nypa salt* och peppar* och sätt åt sidan.
Finhacka dill. Skär rädisor i kvartar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Riv en nypa citronzest, skär sen i klyftor. Skala zucchini i långa strimlor, grovhacka sista biten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek pumpafrön i 2-3 min, eller tills lättrostade. Sätt åt sida.
Blanda dill, citronzest, senap och gräddfil i en liten skål. Smaka av med citronjuice, salt* och peppar*. TIPS: Kryddning är a och o! Tillsätt mer citronjuice efter smak.
Blanda zucchini, rädisor, rödlök och färdigkokt potatis i en stor bunke med hälften av dressingen.
Lägg upp potatissallad i skålar och toppa med rökt lax. Garnera med rostade pumpafrön. Servera med citronklyftor och resterande dressing.