topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled bean bowl

Pulled bean bowl

med vitlöksris och picklad rödlök (OBS! Ägg är en skafferivara)

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med underbart vitlöksris med ingefära utgör basen. Vi kompletterar med med ljuvlig hemmapicklad rödlök och en krämig asiatisk majo.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Lättlagad
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Senap
Ägg
Korn
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

10

Sesamfrön

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1

Gurka

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

240

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1

Ekologisk lime

1

Morot

1

Rödlök

12.5

Vitvinsvinäger

1

Koriander

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

3

Vatten (steg 3)

2

Ägg (steg 5)

Smör (steg 1)

Socker (steg 3)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3369 kJ
Fett27.58 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater92.45 g
varav socker20 g
Protein43.85 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skala morot i långa strimlor. Skiva rödlök tunt. Riv en nypa limezest och skär lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.

Pickla rödlök
3

Blanda asiatisk dressing, majonnäs och en skvätt vatten* i en liten skål. Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], vatten* [3 msk | 6 msk], en nypa socker* och salt* i en liten skål. Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan tills servering.

Koka pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans och resterande rödlök i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt asiatisk woksås, limezest, en skvätt limejuice och en generös nypa peppar*. Koka i 1 min. Överför till en skål med lock för att hålla på värmen.

Stek ägg
5

Skölj av stekpannan och hetta sen upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] och strö över en nypa sesamfrön. stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll lagen från rödlöken.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med pulled beans, gurka, morot och picklad rödlök. Ringla över asiatisk majo och toppa med sesamstekta ägg. Garnera med koriander och resterande sesamfrön, och servera med limeklyftor.