Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med underbart vitlöksris med ingefära utgör basen. Vi bygger vår bowl med pulled beans, färsk morot och gurka, hemmapicklad rödlök och en krämig asiatisk majo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Gurka
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
240
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
½
Lime
1
Rödlök
12.5
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Morot
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Smör (steg 1)
1
Vatten (steg 3)
½
Socker (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
2
Ägg (steg 5)
Riv ingefära [½ st, 2P] och vitlök.
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Skär lök i tunna skivor.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk I 1 tsk] vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Rör i lök och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans med en nypa salt och peppar i 3-4 min, eller tills brynt.
Tillsätt asiatisk woksås och en skvätt limejuice, och sjud i 1 min.
Lägg över till en skål med lock för att hålla på värmen.
Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Knäck ägg [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-6 min.
Krydda med salt och peppar.
Lägg upp vitlöksris i skålar.
Toppa med pulled beans, gurka, morot, picklad rödlök och stekt ägg.
Ringla över asiatisk majonnäs.
Servera med limeklyftor.