topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled pork-taquitos

Pulled pork-taquitos

2 portioner | och limedipp

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du aldrig hört talas om taquitos? Det är en mexikansk rätt som består av en liten rullad tortilla med fyllning. Vår underbara variant innehåller pulled pork med cajunkryddor och enchiladasås. Vi serverar våra taquitos med en fräsch och krämig limedipp med crème fraiche.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

300 g

Pulled pork

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dipp

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3167 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett36.4 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker8.2 g
Protein34.9 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Small sauce pan

Instruktioner

Laga pulled pork
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull. Hetta upp kastrullen på medelvärme och sjud under lock i 10–12 min.

Tillsätt krossade tomater och Tex-Mex och använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Gör limedipp
2

Halvera lime.

Blanda crème fraiche, limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Gör taquitos
3

Fördela pulled pork på tortillas, rulla ihop dem stramt och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Grädda i 7–9 min, tills spröda och gyllene.

Servera
4

Servera pulled pork-taquitos med limedipp.