Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Taquitos är hoprullade tortillas med fyllning och smakar extra gott när de serveras med något smarrigt att doppa i! Vi gör våra taquitos med pulled pork och enchiladasås och serverar dem gyllenstekta med limedipp, guacamole och nachos med ost och majssalsa.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
1 st
Avokado
1 st
Röd chili
1 burk
Majs
300 g
Pulled pork
200 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till guacamole
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock. Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Tillsätt krossade tomater och använd två gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Sprid ut en sked pulled pork längs kanten på varje tortilla.
Rulla ihop tortillas och placera dem med kanten ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med en generös skvätt olivolja och strö över en nypa salt.
Grädda taquitos i ugnen i 7–9 min, tills spröda och gyllene.
Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och toppa med ost.
Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.
Under tiden, häll av majs och placera den i en medelstor skål.
Skär lime i klyftor.
Finhacka rödlök och koriander.
Kärna ur och finhacka chili.
Vänd ner limesaft, chili, koriander, rödlök, salt och en nypa peppar i skålen med majs.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked.
Mosa avokado med hälften av crème fraichen, limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda resterande crème fraiche, limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Servera taquitos med limedipp.
Servera nachos toppade med majssalsa direkt från plåten och med guacamole vid sidan av.