Svensk husmanskost är alltid ett säkert kort när det ska serveras middag till familjens medlemmar. Här kommer en snabb och spännande variant av pyttipanna som vår kock Sara komponerat med syrligt äpple, ugnsrostade potatis och rödbetor som steks i ketchupsås, och picklad lök. Rätten serveras med klassiska tillbehör som smarriga korvbitar i lagom munsbitstorlek och stekt ägg.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Vitvinsvinäger
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4
Medelhavets Pärla
500
Potatis
200
Korv
50
Ketchup
1
Bladpersilja
1
Äpple
1
Rödlök
2
Rödbeta
2
Ägg
½
Salt
3
Socker
1
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis och rödbetor (båda oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera potatis och rödbetor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, strö över Medelhavets Pärla, salt* och peppar*. Vänd grönsakerna och rosta i ugnen 20-25 min, eller tills de är gyllene.
Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, vatten*, socker* och salt* i en skål. Tillsätt rödlök och rör om. Grovhacka persilja. Skär korv [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm tjocka halvmånar. Tärna äpple i 1 cm stora bitar. Blanda ketchup med sojasås [1/2 paket, 2 pers] i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek korv- och äppelbitar när det återstår 8-10 min kvar av rotfrukternas tillagningstid. Väl färdigrostade, tillsätt rotfrukterna till pannan tillsammans med ketchupsåsen och hälften av persiljan. Rör om och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelvärme. Stek äggen* på ena sidan i 5-6 min tills vitan stelnat, men gulan är lös inuti - sunny side up. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Häll av lagen från rödlöken. Fördela pytt i pannan mellan era tallrikar och toppa med enkelstekt ägg och picklad rödlök. Garnera med persilja och krydda en sista vända med en nypa salt* och peppar*.