.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmatiris
1
Avokado
2
Morot
1
Koriander
½
Röd chili
25
Honung
Räkor
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
1
Röd paprika
2.5
Vatten
Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.
Skala och grovriv morot. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka paprika och chili (stark!) [1/2 st, 2 pers]. Tärna avokado. Grovhacka koriander (spara några blad till garnering). Halvera lime och dela ena halvan i klyftor.
Blanda soja, honung, limejuice [1/2 st, 2 pers | 1 st, 4 pers], en nypa salt* och peppar* till en dressing.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. När pannan är varm, stek räkorna tillsammans med vitlöken under omrörning i 3-4 min. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.
Blanda riset tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili i en bunke. Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt* och peppar* om det behövs.
Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado. Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av. HERO: POPULÄRA PAPRIKA! Hej och hå som det kan gå! På grund av en dubbelbokning missade tyvärr vår populära paprika denna plåtningen. Men var inte orolig, hon följer så klart med i din kassen!