Fluffig couscous är basen i denna goda och matiga sallad som toppas med linser, rödbeta, getost och en citrondoftande gurksallad. Färsk dill och honung- och senapsdressing ger extra smak och binder ihop smakerna i kvällens middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1 st
Rödbetor, förkokta
1 paket
Gröna linser
(Kan innehålla Gluten)
50 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 portionspåse
Dill
1 st
Citron
40 g
Rucola
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1 st
Gurka
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1 msk
Olja till couscous
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till dressing
Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel.
Under tiden, häll av och skölj linser.
Tärna rödbeta i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme.
Stek rödbeta och linser i 3–4 min, eller tills genomvarma.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Skölj rucola.
Skär gurka i halvmånar.
Grovhacka valnötter.
Halvera citron.
Blanda rucola, en generös skvätt citronsaft, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Blanda olivolja och honung- och senapsdressing i en liten skål.
Lägg upp couscous i djupa tallrikar och toppa med rödbeta, linser och sallad.
Smula över getost och strö över valnötter.
Ringla över honung- och senapsdressing och garnera med riven dill.