Snabb rödbets-, lins- och getostsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snabb rödbets-, lins- och getostsallad

med dill och honung- och senapsdressing

Fluffig couscous är basen i denna goda och matiga sallad som toppas med linser, rödbeta, getost och en citrondoftande gurksallad. Färsk dill och honung- och senapsdressing ger extra smak och binder ihop smakerna i kvällens middag.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Nötter
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 st

Rödbetor, förkokta

1 paket

Gröna linser

(Kan innehålla Gluten)

50 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 portionspåse

Dill

1 st

Citron

40 g

Rucola

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1 msk

Olja till couscous

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3150 kJ
Energi (kcal)753 kcal
Fett39.7 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater183.4 g
varav socker123.5 g
Protein19.9 g
Salt2.8 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull. 

Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

2

Under tiden, häll av och skölj linser.

Tärna rödbeta i 1 cm stora bitar.

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme.

Stek rödbeta och linser i 3–4 min, eller tills genomvarma.

Krydda med salt och en nypa peppar.

3

Skölj rucola.

Skär gurka i halvmånar.

Grovhacka valnötter.

Halvera citron.

Blanda rucola, en generös skvätt citronsaft, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda olivolja och honung- och senapsdressing i en liten skål.

4

Lägg upp couscous i djupa tallrikar och toppa med rödbeta, linser och sallad.

Smula över getost och strö över valnötter.

Ringla över honung- och senapsdressing och garnera med riven dill.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image