Visst får man lov att fuska lite när matlagningen ska gå snabbt! Med förkokt potatis svänger du ihop denna goda fiskrätt på ett kick. Koljan serveras i en krämig citronpepparsås och får också sällskap av en dillkryddad äpple- och rödbetssallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
½ st
Rödbetor, förkokta
1 st
Småpotatis, förkokt
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
½ st
Citron
1 st
Äpple
1 g
Citronpeppar
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
½ dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.
Tillsätt smör och salt och sätt åt sidan under lock.
Halvera, kärna ur och skär äpple i 2 cm stora bitar.
Skär rödbeta i 2 cm stora bitar.
Halvera citron.
Riv dill och persilja i grova bitar.
Blanda rödbeta, äpple, dill, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd och sänk till medelvärme.
Tillsätt citronpeppar, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde och vatten. Sjud i 1 min, tills såsen har tjocknat och fisken är genomstekt.
Vänd potatis med persilja precis innan servering.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatis, sallad och fisk på tallrikar.
Toppa fisk med sås.