Snabb vit fisk i krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb vit fisk i krämig pepparsås

Snabb vit fisk i krämig pepparsås

med äpple- och rödbetssallad och potatis

Visst får man lov att fuska lite när matlagningen ska gå snabbt! Med förkokt potatis svänger du ihop denna goda fiskrätt på ett kick. Koljan serveras i en krämig citronpepparsås och får också sällskap av en dillkryddad äpple- och rödbetssallad.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

½ st

Rödbetor, förkokta

1 st

Småpotatis, förkokt

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

½ st

Citron

1 st

Äpple

1 g

Citronpeppar

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

½ dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2555 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett23.4 g
varav mättat13 g
Kolhydrater117 g
varav socker69.9 g
Protein35.1 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Tillsätt smör och salt och sätt åt sidan under lock.

Blanda sallad
2

Halvera, kärna ur och skär äpple i 2 cm stora bitar.

Skär rödbeta i 2 cm stora bitar.

Halvera citron.

Riv dill och persilja i grova bitar.

Blanda rödbeta, äpple, dill, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd och sänk till medelvärme.

Tillsätt citronpeppar, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde och vatten. Sjud i 1 min, tills såsen har tjocknat och fisken är genomstekt.

Vänd potatis med persilja precis innan servering.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
4

Lägg upp potatis, sallad och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image