.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Mjöl
100
Quinoa
250
Broccoli
20
Tranbär
1
Svarta bönor
150
Gräddfil
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
4
Dukkah-njuta
20
Solroskärnor
1
Lime
2
Vatten
⅔
Smör
1
Ägg
Olivolja
Skölj först quinoa ordentligt i en sil. Placera quinoa och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Koka upp och sänk sedan till medelvärme när det börjar koka. Låt quinoan sjuda utan lock i 10-12 min, tills quinoan är mjuk och vattnet har absorberats. TIPS: Häll av quinoan i en sil om det är vatten över i kastrullen efter tillagningstiden.
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll av svarta bönor och grovhacka tranbär. Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken. Placera broccolin i en bunke och täck den med det heta vattnet från vattenkokaren. Låt stå i 5 min och häll sedan av i ett durkslag. Blanda broccolin med svarta bönor, tranbär och 1-2 msk gräddfil i bunken. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.
Finhacka vitlök. Finriv morot. Blanda vitlök, morot, dukkah, solrosfrön, vetemjöl, ägg* och quinoa ordentligt i en bunke. Krydda generöst med salt* och peppar*. TIPS: Quinoan bör vara kall innan den blandas med de andra ingredienserna.
Forma quinoablandningen till biffar. Blandningen räcker till 6 biffar/person. Stek biffarna i smör* och olivolja* i en stor stekpanna tills de får en gyllenbrun och krispig yta, 5-6 min per sida.
Dela lime i 6 klyftor. Krydda gräddfilen med juicen från 1-2 klyftor lime, salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp quinoabiffarna på tallriken tillsammans med broccoli- och tranbärssalladen och limedressing. Resterande limeklyftor kan serveras vid sidan av.