Quinoasallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quinoasallad

Quinoasallad

med gröna linser, butternutpumpa och granatäpple

Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! Vi svänger nämligen ihop en fantastisk sallad, som både smakar underbart, och är vacker att se på. Quinoa i tre olika färger, gröna linser, rostad butternutpumpa & granatäpple. Vi toppar salladen med en ljuvlig yoghurtdressing med citron & vitlök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gröna linser

100

Trefärgad quinoa

7.5

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Butternutpumpa

½

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

½

Granatäpple

1

Pumpakärnor

½

Citron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)519 kcal
Energi (kJ)2171 kJ
Fett13.52 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater74.86 g
varav socker17.5 g
Protein21.58 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med vatten*. Halvera, kärna ur och tärna oskalad pumpa [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P]. Rosta i ugnen i 20-25 min, tills mjuk och gyllene.

Koka quinoa
2

Tillsätt grönsaksbuljong och quinoa till det kokande vattnet. Koka upp och sänk till medelvärme. Koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. 


Häll av quinoan i en sil, och lägg tillbaka den i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan.

Förbered frukt & grönt
3

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] stadigt mellan händerna så att kärnorna lossnar. Dela den på mitten. Lossa kärnorna med händerna i en skål fylld med vatten*. Låt kärnorna sjunka till botten och ta bort det vita fruktköttet som flyter på ytan. Häll av vattnet. Dela citron i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Skölj linser [1/2 paket, 2P]. TIPS: Genom att skala granatäpplet under vatten undviker du att färga köket rosa.

Rosta pumpafrön
4

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, eller tills de börjar poppa. Lägg dem i en skål och skölj av stekpannan. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt linser och stek tills genomvarma, 2-3 min. TIPS: Genom att skölja av pannan blir den svalnar, så linserna inte börjar poppa!

Blanda sallad
5

Blanda yoghurt, en generös skvätt citronjuice, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål . Blanda quinoa, kålmix, linser, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Servera
6

Servera sallad i skålar och toppa med granatäpple, rostad pumpa och pumpafrön. Ringla över yoghurtdressing.