Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! Vi svänger nämligen ihop en fantastisk sallad, som både smakar underbart, och är vacker att se på. Quinoa i tre olika färger, gröna linser, rostad butternutpumpa & granatäpple. Vi toppar salladen med en ljuvlig yoghurtdressing med citron & vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Gröna linser
100
Trefärgad quinoa
7.5
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Butternutpumpa
½
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
½
Granatäpple
1
Pumpakärnor
½
Citron
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med vatten*. Halvera, kärna ur och tärna oskalad pumpa [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P]. Rosta i ugnen i 20-25 min, tills mjuk och gyllene.
Tillsätt grönsaksbuljong och quinoa till det kokande vattnet. Koka upp och sänk till medelvärme. Koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min.
Häll av quinoan i en sil, och lägg tillbaka den i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] stadigt mellan händerna så att kärnorna lossnar. Dela den på mitten. Lossa kärnorna med händerna i en skål fylld med vatten*. Låt kärnorna sjunka till botten och ta bort det vita fruktköttet som flyter på ytan. Häll av vattnet. Dela citron i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Skölj linser [1/2 paket, 2P]. TIPS: Genom att skala granatäpplet under vatten undviker du att färga köket rosa.
Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, eller tills de börjar poppa. Lägg dem i en skål och skölj av stekpannan. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt linser och stek tills genomvarma, 2-3 min. TIPS: Genom att skölja av pannan blir den svalnar, så linserna inte börjar poppa!
Blanda yoghurt, en generös skvätt citronjuice, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål . Blanda quinoa, kålmix, linser, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Servera sallad i skålar och toppa med granatäpple, rostad pumpa och pumpafrön. Ringla över yoghurtdressing.