Ugnsbakad lax och curry- och äppelremoulad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad lax och curry- och äppelremoulad

Ugnsbakad lax och curry- och äppelremoulad

med örtpotatis och syltad gurka

Sugen på fisk till middag? Vår ugnsbakta lax smaksätts med citronpeppar och får sällskap av en klassisk remouladsås med en ny twist – nämligen äpple och curry. Vi serverar lax och sås med persiljepotatis och syltad gurka.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Citron

1 g

Curry-On

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Schalottenlök

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

2 g

Citronpeppar

1 st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2821 kJ
Energi (kcal)674 kcal
Fett38 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater48.5 g
varav socker14 g
Protein32.5 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Sylta gurka
2

Skär gurka i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

Ugnsbaka lax
3

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.

Placera lax med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör remouladsås
4

Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka äpple.

Finhacka schalottenlök.

Blanda schalottenlök, äpple, yoghurt, majonnäs, Curry-On, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Finhacka dill och persilja var för sig.

Tillsätt örter
5

Vänd potatis med smör, salt och persilja precis före servering.

Häll av lag från gurka och blanda med dill.

Servera
6

Lägg upp potatis, lax och gurka på tallrikar.

Servera med remouladsås.