Med vår värmande kokossoppa med udonnudlar, grönsaker och röd curry trollar du fram en autentisk thailändsk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Perfekt när du är sugen på en läcker rätt med spännande smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Pak choi
75 g
Haricots verts
1 st
Lime
100 g
Ostronskivling
30 g
Röd currypasta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
180 ml
Kokosmjölk
4 g
Ga-Laksa
220 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½ g
Chiliflakes
¼ tsk
Salt till svamp
½ msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till soppa
1 tsk
Socker till soppa
¼ tsk
Salt till soppa
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera svamp på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka pak choi och jordnötter.
Ansa och halvera haricots verts.
Halvera lime.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek vitlök, Ga-Laksa, röd currypasta och chiliflakes i 1 min, eller tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kokosmjölk, sojasås, vatten, socker och salt och täck med lock.
Koka upp och sänk till medellåg värme. Sjud i 4–6 min, eller tills något tjocknat.
Tillsätt haricots verts, pak choi och nudlar. Separera nudlar med en gaffel och sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.
Ta av från värme och rör ner en generös skvätt limesaft och en nypa peppar.
Häll upp soppa i skålar och toppa med svamp.
Garnera med jordnötter.