.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Harissakrydda
Rotfruktsmix
200
Skogschampinjoner
1
Torkad timjan
2
Vitlöksklyfta
1
Schalottenlök
Grönsaksbuljong
100
Grönkål, skuren
½
Baguette
150
Crème fraiche
4
Vatten
Sätt ugnen på 200ᵒC. Finhacka vitlök och schalottenlök. Skala rödbetor, palsternacka, och potatis. Skär dem i 2 cm stora bitar. Kvarta svampen.
Hetta upp en torr stor kastrull på medelvärme. Fräs harissa kryddmix tills doftande, några sekunder. Häll i en skvätt olja*, timjan, vitlök och schalottenlök. Fräs i 1-2 min. Lägg i svamp och rör om i 3-4 min. Lägg i rödbetor, palsternacka och potatis. Stek under omrörning i ytterligare 5 min. TIPS: Harissa kryddmixen är ganska stark. Börja med hälften och krydda sedan med resterande efter smak.
Tillsätt vatten* (se mängd i ingredienslistan), halva crème fraîchen, och grönsaksbuljong i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*. Låt sjuda i 20 min. VIKTIGT: Var noga med att inte koka grytan, detta kommer att göra så att crème fraîchen skär sig. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om grytan blir för tjock.
Ansa grönkålen genom att skära bort stjälkarna på bladen. Dela sedan själva bladen i stora bitar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och skvätt över olja* och salt*. Baka grönkålen i ugnen tills gyllenbrun och krispig, 10-12 min. TIPS: Håll koll på grönkålen så att den inte blir bränd.
Värm baguetten i 7-8 min i ugnen.
Lägg upp grytan i djupa skålar. Toppa med grönkålschips och en klick crème fraîche. Servera med varm baguette och resterande grönkål vid sidan av.