topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rödbetsbourguignon

Rödbetsbourguignon

med krispiga grönskålschips, crème fraîche och baguette

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Harissakrydda

Rotfruktsmix

200

Skogschampinjoner

1

Torkad timjan

2

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

Grönsaksbuljong

100

Grönkål, skuren

½

Baguette

150

Crème fraiche

Ingår inte i din leverans

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1 kcal
Energi (kJ)6 kJ
Fett0.05 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.1 g
varav socker0 g
Protein0.05 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Finhacka vitlök och schalottenlök. Skala rödbetor, palsternacka, och potatis. Skär dem i 2 cm stora bitar. Kvarta svampen.

2

Hetta upp en torr stor kastrull på medelvärme. Fräs harissa kryddmix tills doftande, några sekunder. Häll i en skvätt olja*, timjan, vitlök och schalottenlök. Fräs i 1-2 min. Lägg i svamp och rör om i 3-4 min. Lägg i rödbetor, palsternacka och potatis. Stek under omrörning i ytterligare 5 min. TIPS: Harissa kryddmixen är ganska stark. Börja med hälften och krydda sedan med resterande efter smak.

3

Tillsätt vatten* (se mängd i ingredienslistan), halva crème fraîchen, och grönsaksbuljong i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*. Låt sjuda i 20 min. VIKTIGT: Var noga med att inte koka grytan, detta kommer att göra så att crème fraîchen skär sig. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om grytan blir för tjock.

4

Ansa grönkålen genom att skära bort stjälkarna på bladen. Dela sedan själva bladen i stora bitar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och skvätt över olja* och salt*. Baka grönkålen i ugnen tills gyllenbrun och krispig, 10-12 min. TIPS: Håll koll på grönkålen så att den inte blir bränd.

5

Värm baguetten i 7-8 min i ugnen.

6

Lägg upp grytan i djupa skålar. Toppa med grönkålschips och en klick crème fraîche. Servera med varm baguette och resterande grönkål vid sidan av.