topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rödvinsstekt kyckling

Rödvinsstekt kyckling

med potatisstomp och krispig kålsallad

Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi steker kyckling med en ljuvlig sås med rödvin. Potatisen kokar vi och förvandlar till ett grovt potatismos. Fräscht tillbehör är en krispig kålsallad med både grönkål och rödkål, och en härlig dressing med senap och honung.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

50

Grönkål, skuren

75

Rödkål, förskuren

280

Kycklinginnerfilé

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

4

Kycklingbuljong

½

Torkad timjan

1

Vitlöksklyfta

500

Potatis

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

1

Smör (steg 5)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)698 kcal
Energi (kJ)2922 kJ
Fett34.6 g
varav mättat12 g
Kolhydrater60.6 g
varav socker14.1 g
Protein39.9 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis grovt tillsammans med smör [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Blanda dressing
2

Under tiden potatisen kokar, blanda senap, honung [1/2 paket, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål. 

Tillsätt kål
3

Tillsätt grönkål och rödkål till dressingen, och massera med händerna i 30 sek tills mjuk.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med en nypa salt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 5-6 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka sås
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp stekpannan igen på medelvärme.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], vitlök, 
timjan [1/2 paket, 2P], rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar, och koka i 2-3 min. Tillsätt köttsaft från tallriken med kyckling till såsen. 

Tillsätt kyckling och vänd tills täckt i sås.

Servera
6

Lägg upp potatismos på tallrikar.

Toppa med kyckling och rödvinssås. 

Servera med kålsallad.