Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi steker kyckling med en ljuvlig sås med rödvin. Potatisen kokar vi och förvandlar till ett grovt potatismos. Fräscht tillbehör är en krispig kålsallad med både grönkål och rödkål, och en härlig dressing med senap och honung.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 g
Honung
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
50 g
Grönkål, skuren
75 g
Rödkål, förskuren
280 g
Kycklinginnerfilé
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Timjan
500 g
Potatis
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis grovt tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden potatisen kokar, blanda senap, honung [1/2 paket, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Tillsätt grönkål och rödkål till dressingen, och massera med händerna i 30 sek tills mjuk.
Krydda kyckling med en nypa salt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3 min per sida, tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar] och finhacka dem.
Hetta upp stekpannan igen på medelvärme.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], vitlök, timjan, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar, och koka i 2–3 min, eller tills uppvärmd.
Tillsätt kyckling och sky från tallriken till såsen, vänd så kycklingen täcks av sås.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Lägg upp potatismos på tallrikar.
Toppa med kyckling och rödvinssås.
Servera med kålsallad.