Passionerade pannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Passionerade pannkakor

Passionerade pannkakor

4 portioner | med vit choklad & passionsfrukt

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Skäm bort någon du tycker om med en riktig lyxfrukost! Vi steker hjärtformade pannkakor och toppar dem med florsocker, smält vit choklad och en oemotståndlig passionsfruktsås.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Vita chokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Sesam, Nötter, Gluten, Jordnötter, Råg, Vete, Havre, Spelt, Korn)

2 st

Passionsfrukt

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till stekning

½ dl

Vatten till sås

2 tsk

Socker till sås

5 dl

Vatten till pannkakor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5566 kJ
Energi (kcal)1330 kcal
Fett47.3 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater190.7 g
varav socker88.5 g
Protein28.2 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Stek pannkakor
1

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till 8–10 cm stora hjärtformade pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Laga passionsfruktsås
2

Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnor och fruktkött i en liten kastrull.

Tillsätt socker och vatten och koka upp. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.

Häll över i en liten skål.

Smält choklad
3

Placera chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.

TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och pudra med florsocker.

Ringla över vit choklad och passionsfruktsås.