Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Rostade rotfrukter blir en perfekt sidorätt eller kanske en del av en större buffé. Vi toppar dem med smulad salladsost, rostade pinjenötter och chilihonung för både sötma och sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
2 st
Palsternacka
2 st
Rödbeta
50 g
Honung
1 g
Chiliflakes
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda stavar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Hetta upp honung och chiliflakes i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Lägg upp rotfrukter på en tallrik.
Ringla över chilihonung och smula över salladsost.
Garnera med pinjenötter.