Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Har du aldrig provat att göra egen hummus? Det är superlätt och smakar fantastiskt. Vår hummus innehåller kikärtor, tahini, vitlök, citronsaft och olivolja och som en extra twist tillsätter vi rödbetor som ger extra god smak och en vacker rosa färg. Vi serverar vår hummus med hemgjorda, krispiga pitachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kikärtor
1 st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Tahini
(Innehåller Sesam)
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Bladpersilja
2 st
Rödbeta
1 msk
Olivolja (steg 1)
2 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna rödbetor i 2 cm stora bitar. Koka rödbetor i 18-20 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet.
Grovhacka persilja.
Halvera citron.
Halvera pitabröd på bredden, skär varje halva i 4 chips och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla chips med olivolja [1 msk].
Grädda i 4–5 min, tills gyllene och spröda.
TIPS: Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid.
Mixa kikärtor, rödbetor, tahini, vitlök, citronsaft [2 msk], olivolja [2 msk], salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en mixer.
TIPS: Om du inte har en mixer kan du lägga ingredienserna i en stor skål och mosa dem med en gaffel.
Lägg upp hummus på en tallrik och strö över persilja och en nypa salt.
Servera med pitachips.