Rosbruschetta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rosbruschetta

Rosbruschetta

Sharingrätt | med getost och prosciutto

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Dessa lättlagade bruschetta med getost är perfekta att servera som tilltugg eller förrätt. De fina prosciuttorosorna är superenkla att göra och imponerar garanterat på gästerna!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

50 g

Prosciutto

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till bröd

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1785 kJ
Energi (kcal)427 kcal
Fett23.2 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater34.8 g
varav socker2.8 g
Protein19.1 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Skär baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär baguette på diagonalen i 1,5 cm tjocka skivor.

Grädda bruschetta
2

Placera brödskivor på en plåt med bakplåtspapper.

Bre med getost och krydda med salt och en nypa peppar.

Grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills kripiga och rostade.

Rulla rosor
3

Halvera prosciuttobitar på längden och rulla till små rosor.

Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Grovhacka basilika.

Servera
4

Toppa bruschetta med en skvätt balsamicodressing, prosciuttorosor och basilika.