Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Ugnsbakad camembert är en fantastiskt dekadent tillbehör som du bara måste prova! Vi smaksätter den med vitlök och rosmarin och serverar den med karamelliserad lök, vars sötma kompletterar ostens sälta perfekt. Vi rostar också ciabatta att skopa upp vår krämiga ciabatta med.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rosmarin
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Camembert
2 st
Rödlök
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).Skär vitlök i grova skivor. Grovhacka rosmarinblad.
Placera camembert på en bit aluminiumfolie och skär ytan i ett kryssformat mönster.Placera vitlöksskivor i skårorna och strö över rosmarin och en skvätt olivolja.
Vik ihop toppen på aluminiumfolien till ett paket och placera på en plåt.Baka camembert högst upp i ugnen tills smält, ca 20 min.
Skär ciabatta i 1,5 cm tjocka skivor.
Placera på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills gyllene.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.
Lägg upp bakad camembert på ett serveringsfat.
Toppa med karamelliserad lök och servera med bröd.