Rosmarinbakad camembert
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rosmarinbakad camembert

Rosmarinbakad camembert

4 portioner | med karamelliserad lök

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Ugnsbakad camembert är en fantastiskt dekadent tillbehör som du bara måste prova! Vi smaksätter den med vitlök och rosmarin och serverar den med karamelliserad lök, vars sötma kompletterar ostens sälta perfekt. Vi rostar också ciabatta att skopa upp vår krämiga ciabatta med.

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rosmarin

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Camembert

2 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1745 kJ
Energi (kcal)417 kcal
Fett7.9 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater73.4 g
varav socker8.8 g
Protein11.7 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Baka camembert
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).Skär vitlök i grova skivor. Grovhacka rosmarinblad.

Placera camembert på en bit aluminiumfolie och skär ytan i ett kryssformat mönster.Placera vitlöksskivor i skårorna och strö över rosmarin och en skvätt olivolja.

Vik ihop toppen på aluminiumfolien till ett paket och placera på en plåt.Baka camembert högst upp i ugnen tills smält, ca 20 min.

Rosta ciabatta
2

Skär ciabatta i 1,5 cm tjocka skivor.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.

Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
3

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.

Servera
4

Lägg upp bakad camembert på ett serveringsfat.

Toppa med karamelliserad lök och servera med bröd.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image